Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στη Ναύπακτο.»Νταβάδες και Καρναβαλική παρέλαση»

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στη Ναύπακτο.Αν και οι προβλέψεις του καιρού δεν είναι με το μέρος των Καρναβαλιστών,(κάτι που είναι αδιάφορο για τους ίδιους) εντούτοις,το Σάββατο η ημέρα έχει τη γνωστή γιορτή στην «οδό Μεζεδίων»στο Στενοπάζαρο της Ναυπάκτου.

Μια εκδήλωση που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου,με συνδιοργανωτές τον δήμο,το σύλλογο Ναύπακτος-Πολιτιστικές διαδρομές και την τοπική κοινότητα της Ναυπάκτου.

Η μεταφορά του κλίματος δεκαετίες πίσω όταν το Στενοπάζαρο αποτελούσε τον κυριότερο εμπορικό δρόμο της Ναυπάκτου και σημείο αναφοράς των καλοφαγάδων της περιοχής αφού συγκέντρωνε τις καλύτερες ταβέρνες και καπηλειά με εκλεκτούς μεζέδες και άφθονο ντόπιο κρασί.

Με μουσική λοιπόν,φαγητό και κρασί δωρεάν,οι παραπάνω φορείς υποδέχονται ντόπιους και ξένους αλλάζοντας τις προσόψεις των σημερινών καταστημάτων με προσόψεις παλαιών επαγγελμάτων και επαγγελματιών που βρίσκονταν στα συγκεκριμένα σημεία δεκαετίες πίσω.

Την επομένη μέρα Κυριακή, η Καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει από το Κεφαλόβρυσο στις 18:00 και με κατεύθυνση μέσω της οδού Αθηνών και Τζαβέλα θα καταλήξει στο λιμάνι της πόλης όπου θα έχει στηθεί ανάμεσα στην πλατεία και το κτήριο Ναυπακτία εξέδρα πάνω στην οποία θα υπάρξουν διάφορες εκπλήξεις με μουσική και χορό από dj’s,σχολές χορού και αρκετό κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

πηγη nafpaktianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου